IPS Ioachim: Să începem această săptămână fără a-L abandona pe Hristos!

În Duminica Floriilor, băcăuanii s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Intrarea Domnului în Ierusalim din municipiu.

La slujba din 9 martie 2017 au fost prezenți numeroși credincioși, între care și reprezentanți ai autorităților locale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Pelerinajul nostru pe acest pământ este un Paşte neîncetat, adică o trecere permanentă prin moarte la o nouă formă de viaţă, a spus chiriarhul celor prezenți la slujba de Florii.

Între naştere și adormire, viaţa noastră este constituită din moarte şi înviere. Adormirea somnului din noapte, această dispoziție naturală, înseamnă o pregustare a morţii și fiecare trezire din somnul nopţii, dimineaţa, înseamnă o înviere din morţi, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

În partea a doua a zilei, IPS Ioachim a participat la slujba Deniei oficiată în Catedrala Arhiepiscopală și la procesiunea de florii din curtea Centrului Eparhial din Roman.

Toată perioada liturgică ce ni se deschide prin Denia din Sfânta și Marea zi de Luni rămâne o continuă contemplare concentrată pe învierea lui Lazăr. Această minune revelează puterea Mântuitorului de a învinge boala și moartea și anunță învierea Sa din morți, a explicat ierarhul în cadrul Deniei.

Începând cu ora 17:00, preoții și credincioșii prezenți, cu ramuri și flori în mâini, în sunetul clopotelor și al cântărilor specifice acestei perioade liturgice, au mers în procesiune până la scena amenajată în apropierea Catedralei Sfânta Parascheva.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a apei, apoi a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor.

Să începem această săptămână fără a-L abandona pe Hristos. Ochii fiecăruia să vadă deja la orizont Sfântă zi de Sâmbătă când dincolo de Cruce se va ridica soarele Învierii, a îndemnat Chiriarhul Romanului și Bacăului.

La final, tinerii elevi și profesorii coordonatori implicați în proiectul educațional Arborele iubirii, s-au deplasat la Fundația Episcop Melchisedec Roman pentru a expune icoanele pe care le-au purtat în procesiunea de Florii.

Aceste icoane, în care tinerii au pictat pătimirile și Învierea Domnului, vor rămâne expuse în sala de ședințe a fundației pentru a fi admirate timp de o săptămână.

Comentarii Facebook


Știri recente