IPS Ioachim: Picăturile de Har ascunse în apă ne sfințesc întreaga ființă. Totul există și se mișcă prin puterea Duhului Sfânt

„Astăzi picăturile de Har care sunt ascunse în picăturile de apă vin și ne ating creștetul și ne sfințesc întreaga ființă! Totul există și se mișcă prin puterea Duhului Sfânt”, a spus IPS Ioachim. „Acest act mântuitor al Botezului trebuie să rămână în noi ca un mister Sfânt”, a adăugat ierarhul după sfințirea Aghesmei Mari, sâmbătă, în curtea Catedralei din Onești.

„Energia care îi dă acestei ape putere nu trebuie căutată în moleculele apei. Dumnezeu încearcă să mântuiască lumea prin diferite forme și să o convingă că doar crezând în El, în Domnul Istoriei, are o identitate și o perspectivă – care nu este alta decât Veșnicia”, a mai spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în ziua praznicului Botezului Domnului.

IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Pogorârea Duhului Sfânt din Onești, iar slujba Aghesmei Mari pe o scenă amenajată în curtea lăcașului de cult. Peste 10.000 de recipiente de plastic cu apă au fost binecuvântate de Chiriarh conform site-ului oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop a explicat semnificația botezului creștin:

„Afundarea în apă în numele Sfintei Treimi însemnă că cel botezat are perspectiva să ajungă în sânurile Treimii, și nu este sfârșitul unei etape, ci un nou început prin care mergem spre Dumnezeu. Apele Iordanului reprezintă toate apele baptismale de pe pământ”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Chiriarhul a mers apoi la Stația de apă de pe Dealul Cuciur, unde a oficiat o slujbă de binecuvântare a rezervoarelor de apă ale municipiului Onești.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente