IPS Ioachim: Mântuirea oamenilor de păcat este opera Sfintei Treimi

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit în ziua sărbătorii Sfintei Treimi în Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a încreștinat pruncul unui preot din Eparhie.

Din soborul slujitor la momentul liturgic și la Taina Sfântului Botez a făcut parte și Arhim. Clement Haralam, mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În omilia rostită în 5 iunie 2017 Înaltpreasfinția Sa a explicat principalii termeni privitori la învățătura Bisericii despre Sfânta Treime, prezenți în scrierile scripturistice și ale Sfinților Părinți.

Mântuirea oamenilor de păcat este opera Sfintei Treimi: adică a Tatălui, prin hotărârea şi făgăduinţa Răscumpărării, a Fiului, prin Patimi şi Înviere, şi a Duhului Sfânt, prin venirea Sa la Cincizecime.

Chiriarhul a vorbit și despre Taina Sfântului Botez, prin care Dumnezeu intră în viața creștinului, care este o continuă creștere în Duhul Sfânt.

Sfânta Treime cuprinde toate și noi o putem cuprinde cu gândul, dar niciodată nu putem realiza ce este Dumnezeu în ființa Lui, a adăugat IPS Ioachim.

Să urcăm prin faptele noastre pe treptele desăvârșirii căutând asemănarea cu Dumnezeu și rămânând întru iubirea Lui, a îndemnat ierarhul.

La finalul slujbei IPS Ioachim a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Nectarie al familiei Pr. Codrin Gheorghiță din Parohia Stănișești, protopopiatul Sascut.

Comentarii Facebook


Știri recente