IPS Ioachim la Oituz: Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care adaugă o cărămidă la edificiul spiritualității înaintașilor

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat astăzi la manifestările militare desfășurate la Oituz și s-a rugat pentru sufletele celor care au trecut la Domnul în luptele de acum o sută de ani.

Ierarhul a sfințit monumentul eroilor și o troiță în Parohia Sfinții Împărați – Oituz, apoi a oficiat o slujbă de pomenire în cadrul evenimentului Memoria Oituzului, dedicat centenarului luptelor din 1917, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La manifestările din 19 august 2017 au luat parte reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, între care Mircea Dușa, Secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, și Viorel Ilie, Ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

În cuvântul rostit, chiriarhul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor comemorative, menite să reliefeze importanța cinstirii eroilor și a celor care au apărat valorile neamului românesc.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că am fost aleși să fim generația care sărbătorește, la o sută de ani, această jertfă a ostașilor români. Ne-a învrednicit să trăim în timpuri de pace și liberate, aici, în mijlocul Carpaților, unde fiecare piatră vorbește despre acele timpuri, a spus IPS Ioachim.

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ales să fim liberi, să propovăduim adevărul și viața în Mântuitorul nostru Iisus Hristos, așternând lacrimi și flori pe mormintele înaintașilor, a adăugat Chiriarhul.

Avem nădejdea că și generațiile care vor urma se vor jertfi pentru a apăra în continuare aceste valori ale neamului românesc. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care adaugă o cărămidă la edificiul spiritualității înaintașilor, s-a rugat la final Înaltpreasfinția Sa.

La propunerea Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit distincția de iconom stavrofori preoților Simion Purice și Piștea Bogdan Ionel.

Comentarii Facebook


Știri recente