IPS Ioachim în Bozieni, județul Neamț: Azi am resfințit o poartă a cerului și o scară către Dumnezeu

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat sâmbăta aceasta slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Nicolae din Parohia Bozieni, Protopopiatul Roman. IPS Ioachim a vorbit celor prezenți despre participarea creștinilor la Biserica lui Hristos prin rugăciune dar și prin construirea de locașuri de închinare.

Ierarhul a binecuvântat în 26 august 2017, împreună cu soborul de clerici prezenți în Bozieni, biserica parohială, așezământul social-filantropic și un foișor ridicat în apropierea sfântului locaș, informează site-ul Eparhiei.

Bucurați-vă ca la Sfintele Paști, pentru că azi am resfințit o poartă a cerului și o scară către Dumnezeu. A fi ctitor sau donator la biserică, înseamnă a contribui la edificiul sfânt ce ne conduce către Împărăția lui Dumnezeu. Pe aici intrăm și ieșim în calitate de „pietre vii”, a explicat ierarhul.

Dacă vrem să fim în Biserica lui Hristos, trebuie să ne străduim ca viața noastră să devină o Liturghie. Dumnezeu să vă dăruiască pace și liniște, să vă ajute să discerneți esențialul de non-esențial în această viață efemeră.

Rugați-vă pentru preoții, duhovnicii, educatori și învățătorii voștri, pentru cei plecați dincolo de granițele țării! Rugați-vă pentru prieteni și pentru vrăjmași, a îndemnat chiriarhul.

În biserică sunteți în Adevăr și Adevărul vă va face liberi. Nicăieri pe lume nu aveți un loc mai propice de întâlnire cu Adevărul, cu Dumnezeu, decât Biserica. Niciun loc nu poate duce spre mântuire, dacă nu trece prin acest pridvor al Împărăției, prin această poartă a cerului, a concluzionat Înaltpreasfinția Sa.

Pr. paroh Cătălin Carp a mulțumit chiriarhului și a explicat celor prezenți drumul parcurs pentru a putea finaliza acest proiect desfășurat în comunitatea pe care o păstorește. La propunerea Pr. Protopop Dragoș Munteanu, IPS Ioachim a oferit preotului de la Bozieni distincția de iconom stavrofor pentru realizările din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente