IPS Ioachim i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Iași în aceste zile să se roage pentru pacea în familie (VIDEO)

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit astăzi în Catedrala Mitropolitană din Iași, la invitația IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În cuvântul rostit, ierarhul a îndemnat la rugăciune pentru pacea în familie.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a adresat credincioșilor prezenți în Catedrala din Iași și pelerinilor veniți să aducă cinstire moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfintei Mucenițe Tecla.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre momentul aducerii moaștelor Sfintei Parascheva în capitala Moldovei, în timpul Mitropolitului Varlaam și al Domnitorului Vasile Lupu.

În continuare, IPS Ioachim a evocat personalitatea ctitorului Catedralei ieșene, Mitropolitul Iosif Naniescu, care a fost canonizat de curând cu numele de Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Înaltpreasfinția sa a apreciat efortul și dragostea pelerinilor care vin în aceste zile și i-a îndemnat să se roage pentru țară și pentru familiile lor.

Vă îndemn părintește ca toți pelerinii să se roage pentru pacea țării, pentru pace în familie și pentru statornicia familiei (…) Când familia este în criză, întreaga societate este în degringoladă, de aceea binecuvântăm familia și îndemnăm la ocrotirea ei.

La final, Chiriarhul Romanului și Bacăului s-a rugat lui Dumnezeu să-i binecuvinteze pe cei ce își îndreaptă pașii spre sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva și ale Muceniței Tecla.

Foto: captură video Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente