IPS Ioachim a vorbit la hramul Catedralei din Roman despre importanţa culturii și spiritualităţii unui popor

Catedrala Arhiepiscopală din Roman şi-a serbat joi ocrotitoarea, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Ioachim.

Ierarhul s-a adresat credincioşilor şi le-a vorbit despre importanţa culturii și spiritualităţii în viaţa unui popor. 

„Un popor care își pierde cultura și spiritualitatea riscă să fie șters din istorie. Au fost și vor fi multe încercări, dar nu trebuie să vă temeți, pentru că Dumnezeu este cu noi!”, a afirmat Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Părintele Arhiepiscop a amintit de evlavia credincioşilor la Sfânta Cuvioasă Parascheva. 

„Este uimitor cum Sfânta Cuvioasă Parascheva ocrotește lumea adusă de Dumnezeu din neființă la ființă, învingând mereu răvășirea lucrării potrivnice a celui numit dușmanul neînduplecat dintru început al firii omenești”.

„Iubiți credincioși, într-o lume în care descreștinarea a devenit program de acțiune și în care se vorbește tot mai des și mai deschis de pășirea într-o altă epocă, pe care o numesc post-creștină, Sfânta Cuvioasă Maică Parascheva adună an de an la racla ei de la Iași, în ziua de 14 octombrie, sute de mii de pelerini, iar bisericile răspândite pe toată suprafața pământului mărturisesc credința neclintită în puterea dată de la Dumnezeu Sfintei Parascheva. Minunea nu este altceva decât ordinea divină a lumii”, a precizat IPS Ioachim. 

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Filomelos din Protopopiatul Onești.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente