IPS Ioachim a vizitat parohia băcăuană „Mănăstirea Cașin” din Protopopiatul Onești

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a efectuat o vizită pastorală în Protopopiatul Onești.

Ierarhul a oficiat în data de 12 martie 2017 Sfânta Liturghie în Biserica Mănăstirii Cașin. În aceeași zi, IPS Ioachim a sfințit o troiță și un monument închinat eroilor.

Din soborul slujitor a făcut parte Pr. Ioan Bârgăoanu, parohul acestei comunități și protoiereul Protopopiatului Onești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

De la primele ore ale dimineții, numeroși credincioși din satul Cașin și din împrejurimi au participat la sfințirea troiței Maica Domnului, Apărătoarea noastră, apoi la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

În cuvântul rostit, Ierarhul a subliniat legătura dintre teologia celor doi Părinți prăznuiți anul acesta în aceeași zi: Sfântul Grigorie Palama și Sfântul Simeon Noul Teolog.

Și de la unul și de la altul înțelegem că trebuie să dobândim în mersul nostru către Înviere harul Duhului Sfânt, care metamorfozează sufletele noastre și le face proprii, pentru ca Hristos să Se recunoască în chipul nostru și în faptele noastre, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, IPS Ioachim a oficiat slujba de sfințire a unui monument închinat eroilor căzuți în războiul de reîntregire la Mănăstirea Cașin în anul 1917 și a participat la ceremonialul militar desfășurat cu acest prilej.

Comentarii Facebook


Știri recente