IPS Ioachim a sfințit paraclisul „Sfinţii Epictet şi Astion“ din Parohia Dărmăneşti, jud. Bacău

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost prezent miercuri, 21 septembrie 2016, la paraclisul Sfinţii Epictet şi Astion din Parohia Dărmăneşti, judeţul Bacău. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfinţire a locașului de cult, informează site-ul doxologia.ro

La slujba de sfinţire au participat preoţii din cadrul Cercului pastoral Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi, împreună cu părintele Costel Mareş, protopopul Protopopiatului Moineşti.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Theotokos a Protopopiatului Moineşti.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a apreciat dărnicia şi hărnicia enoriaşilor Parohiei Dărmăneşti, care şi-au manifestat dragostea pentru Biserica.

Ierarhul a oferit părintelui Alexandrescu Toader, parohul bisericii,  o diplomă de excelenţă pentru activitățile desfășurate în cei 38 de ani de preoţie în plan pastoral-misionar şi administrativ-gospodăresc, în Parohia Dărmăneşti. De asemenea, Alexandrescu Iustin, părintelui slujitor la biserica din localitatea,  a fost hirotesit  iconom stavrofor.

Cu ocazie sfințirii locașului de cult, au fost aduse în Parohia Dărmăneşti spre închinare fragmente din moaștele Sfinţilor Epictet şi Astion de la Capela Sfântul Pantelimon a Spitalului Municipal Moineşti şi fragment din moaştele Sfântului Teodosie de la Brazi de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente