IPS Ioachim a sfințit centrul social din Tazlău-Zemeș. Prin serviciul liturgic participăm la viața Mântuitorului, a spus ierarhul

În Liturghie se concentrează toată viața noastră, le-a spus duminică IPS Ioachim credincioșilor din parohia Tazlău-Zemeș. Ar trebui să fim conștienți că prin serviciul liturgic participăm la însăși viața Mântuitorului nostru Iisus Hristos Care s-a dat pe sine pentru noi; Care la plinirea vremii ne-a redirecționat către Împărăția Sa, abolindu-se atunci prin venirea Sa în trup civilizația morții.

În duminica a treizecea după Rusalii Chiriarhul Romanului și Bacăului a sfințit aşezământul cultural-duhovnicesc şi social-filantropic al Parohiei Naşterea Maicii Domnului din localitatea Tazlău-Zemeș, zona istorică a municipiului Moineşti. Centrul a fost pus sub ocrotirea spirituală a Sf. Ierarh Grigorie Teologul, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul predicii rostite la Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit atât despre importanța trăirii Sfintei Liturghii ca întâlnire dintre creat și Creator, cât și despre faptul că aceasta trebuie să se facă în iubire.

Iadul este neputința de a iubi, iar Raiul este împărtășirea continuă în biserică cu Trupul tainic al lui Hristos. Dumnezeu este iubire și Iubirea este Dumnezeu, a mai spus Părintele Arhiepiscop.

Proiectul de refacere al centrului social a fost început de pr. paroh Grigore Popa în anul 2011. Aici au fost create spaţii pentru bucătărie, sală multifuncţională pentru întâlniri cu tinerii și pentru studiu, bibliotecă parohială, birou parohial şi alte dependinţe.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…