IPS Ioachim a resfințit Biserica Sfinții Apostoli din Bacău

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat duminica aceasta slujba de sfințire a Bisericii Sfinții Apostoli din Parcul Cancicov, municipiul Bacău, moment ce a consemnat finalizarea lucrărilor de restaurare realizate în sfântul altar.

Evenimentul a fost precedat de slujba Vecerniei oficiate, începând cu ora 17:00, pe o scenă special amenajată, de Arhim. Pimen Costea, vicar administrativ eparhial, împreună cu Pr.  Costică Busuioc, protoiereul Protopopiatului Bacău și un sobor de preoți, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, ierarhul a spus câteva cuvinte despre Bisericuța din parc, așa cum este știut de băcăuani locașul de cult.

Biserica, împreună cu celelalte construcții mai nou înălțate formează un ansamblu ecleziastic armonios în care își găsesc liniștea sufletească atât angajații și bolnavii așezământului spitalicesc, dar și credincioșii care își îndreaptă pașii către acest loc binecuvântat, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

IPS Ioachim s-a rugat ca Dumnezeu să răsplătească și să sporească darul lucrătorilor, donatorilor, miluitorilor, binefăcătorilor, slujitorilor, care au rectitorit această Sfântă Biserică.

Pr. Constantin Abageru, actualul Paroh al acestei biserici, a amintit că lucrările de înfrumusețare au fost efectuate cu sprijinul Consiliului Local, al personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, al credincioșilor băcăuani și al altor oameni care au dorit să-și înscrie numele în rândul ctitorilor înnoitori.

Sărbătoarea resfințirii bisericii din Parcul Cancicov a fost urmată de aducerea spre închinare a moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea. Sfintele odoare au ajuns pentru prima oară în Moldova, la Bacău, în urma demersurilor făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

Comentarii Facebook


Știri recente