IPS Ioachim a oferit un aparat de oxigen secției de neonatologie a Spitalului Municipal din Onești

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” un aparat de tip Blender aer-oxigen, destinat secției de neonatologie. Achiziționarea aparatului a fost făcută prin intermediul Asociației Patmos a Protopopiatului Onești, iar costurile acestuia se ridică la suma de 11.200 RON.

Donația a fost anunțată în data de 13 ianuarie, în cadrul unei întâlniri a preoților din Protopopiatul Onești de părintele Ilarion Mâță, Consilier Eparhial al Sectorului social-filantropic.

„A fost achiziționat un aparat absolut necesar ce oferă oxigen copiilor nou-născuți, aparat care crește șansa de supraviețuire cu 90% și, practic, este o salvare pentru cei care se nasc în acest oraș”.

În cuvântul rostit la finalul întâlnirii de joi, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit celor prezenți despre importanța faptelor de milostenie.

„Să fim coresponsabili, aceasta ne cere Hristos, să fim coresponsabili pe ceea ce trebuie să facem fiecare acolo unde suntem rânduiți, potrivit talanților pe care i-am primit de la Dumnezeu. Fiecare are niște talanți, i s-au dat cinci, zece sau mai mulți sau mai puțini. Talanții trebuie să fie performanți, atunci Hristos se va recunoaște în noi și în faptele pe care le facem spre slava Lui”, a adăugat ierarhul.

În cadrul adunării preoțești s-a hotărât ca Sfânta Liturghie să fie oficiată zilnic în Capela Protopopiatului Onești și a fost anunțată dorința de continuare și dezvoltare a celor două programe social-eparhiale „Masa Bucuriei” și „Prânzul Ștefanian”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente