IPS Ioachim a inaugurat noul centru social al Parohiei Sfinții Împărați din Roman

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a sfințit vineri altarul de vară și centrul social de la Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Roman.

„Dincolo de cruce, dacă vedem cu ochii minții că se ridică soarele Învierii, atunci vom înțelege că în acel semn ne regăsim și noi”, a afirmat Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

Ierarhul a vorbit despre importanța descoperirii lemnului Cinstitei Cruci a Domnului, acțiune prin care Sfânta Elena a făcut pionierat în coordonarea unor cercetări arheologice.

„Sfântul Constantin l-a văzut pe norii Cerului, iar Sfânta Elena a scos Sfânta Cruce, acest semn al identității noastre din pământ. Ea este prima femeie care a organizat, în mod administrativ, o săpătură arheologică.”

Ierarhul a felicitat credincioșii și ctitorii parohiei pentru noul centru social pe care l-au construit: „Va folosi copiilor dumneavoastră pentru activități culturale, catehetice și sociale”.

Părintele arhiepiscop a oferit distincții de vrednicie tuturor celor implicați în ctitorirea centrului social și a altarului de vară.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente