IPS Ioachim a hirotonit preot și a instalat paroh în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a aflat duminică, 5 februarie 2017, în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău, unde a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În Duminica Vameşului şi Fariseului au participat la slujbă un număr mare de credincioși și un grup de maici de la Mănăstirea Văratec cu stareța lor, Monahia Iosefina Giosanu.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Bogdan-Marian Antohi pe seama Parohiei Izvorul Tămăduirii din localitatea Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău.

Ierarhul a explicat în cuvântul rostit semnificația textului evanghelic duminical. Acesta a subliniat faptul că niciodată nu suntem singuri, ci cu Dumnezeu care se manifestă în lucrarea noastră atâta vreme cât o încredințăm Lui.

În aceeași zi, Înaltpreasfinția Sa a instalat paroh în comunitatea vizitată pe Pr. Consilier Adrian Ciobanu, iar pe Părintele Ionuț Comisu, preot slujitor. Totodată, Pr. Chiribău Ioan, care a slujit în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena în calitate de paroh până la începutul acestui an, a primit din partea ierarhului o Diplomă de onoare pentru întreaga sa activitate.

Cu privire la acest eveniment din viața parohiei, Chiriarhul a vorbit despre importanța paternității spirituale ca semn al maturității unui preot.

Bâtrânețea înseamnă maturitate și înțelepciune. Paternitatea spirituală se acordă mai târziu în biserică, nu imediat după hirotonie. Preoții nu spovedesc și dau sfaturi spirituale în virtutea preoției, ci în cea a paternității spirituale dobândite ulterior.

Părintele Costică Busuioc, protoiereul Protopopiatului Bacău, a urat un bun început preoților instalați.

La final au ținut o cuvântare Pr. Adrian Ciobanu, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte pentru prezență și binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente