IPS Ierótheos Vlachos a conferențiat la Iași

Ieroteos Vlachos conferinţă (1)

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ierótheos Vlachos a conferenţiat la Iaşi. „Viața duhovnicească a creștinului în societatea actuală” a fost tema conferinţei, informează doxologia.ro.

Evenimentul, organizat de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români A.S.C.O.R. – filiala Iași, în parteneriat cu Editura Doxologia, s-a desfășurat în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din municipiu.

Înaltpreasfințitul Părinte Ierótheos a fost prezent la Iași cu ocazia lansării celor două cărți ale Înaltpreasfinției Sale: „Dogmatica empirică după învățăturile prin viu grai ale Părintelui Ioannis Romanidis. Vol. II” și „Vechea și Noua Romă. De la Tradiția ortodoxă la tradițiile Apusului”.


Înaltpreasfințitul Părinte Ierotheos Vlachos s-a născut în anul 1945. A studiat la Facultatea de Teologie din Tesalonic, remarcându-se ca student eminent, ucenic al reputatului patrolog Panaghiotis Xristou. În 1971 a fost hirotonit diacon, iar în 1972 preot. A slujit în cadrul mitropoliilor Edesei, Peli și Almopia, Thiva și Levadia și în Arhiepiscopia Atenei ca predicator și îndrumător al tinerilor. În 1995 devine Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente