IPS Ciprian: Suferința sufletească nu se poate vindeca prin leacuri medicale, ci numai prin credință, rugăciune și răbdare

În Duminica a 10-a după Rusalii, IPS Ciprian s-a rugat împreună cu credincioșii Parohiei vrâncene Suraia I. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în locașul de cult cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitate și le-a transmis celor prezenți că suferința sufletească nu se poate vindeca prin leacuri medicale, ci numai prin credință, rugăciune și răbdare.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Eduard-Daniel Bran, protoiereu de Focșani I, Pr. Nicușor Ionașcu, parohul bisericii, precum și alți preoți și diaconi. Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit în ziua 13 august 2017 răspunsurile la strană.

În predica expusă, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a explicat celor prezenți semnificațiile pericopei evanghelice citită duminica trecută.

Chiriarhul locului a spus că, spre deosebire de suferința fizică, suferința sufletească nu se poate vindeca prin leacuri medicale, ci numai prin credință, rugăciune, răbdare și prin picurarea, în sufletul nostru și în inima noastră, a balsamului mângâierii duhovnicești de Însuși Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Ciprian a sfințit clopotnița, troița și casa praznicală din curtea bisericii parohiale, ridicate prin strădania enoriașilor, cu sprijinul autorităților locale și al unor binefăcători, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

Pentru rodnica sa activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Nicușor Ionașcu a primit rangul onorific de iconom.


Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Suraia a fost construită între anii 1879-1894. Cutremurele din 1940, 1986 și 1988 au afectat grav locașul de rugăciune care a trecut prin reparații capitale atât la interior, cât și la exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente