IPS Ciprian: Sf. Ier. Nicolae – „exemplu de mărturisire și trăire a credinței, dar mai ales de săvârșire a milosteniei”

IPS Ciprian a oficiat miercuri Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul buzoian Dorobanți care și-a cinstit ocrotitorul. Ierarhul le-a transmis credincioşilor că Sf. Nicolae este exemplu de mărturisire și trăire a credinței şi se remarcă mai ales prin milostenia sa.

Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La Sfânta Liturghie au participat și elevi de la Școala Gimnazială nr. 7 din oraș, îmbrăcați în costume populare, care au primit daruri din partea parohiei.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a vorbit despre viața Sfântului Nicolae, ierarhul grabnic ajutător în rugăciuni, blând, un exemplu de mărturisire și trăire a credinței, dar mai ales de săvârșire a milosteniei.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat personalitatea remarcabilă a Regelui Mihai, îndemnându-i pe cei prezenți să reflecteze la trecut și la faptele de virtute ale sfinților și ale oamenilor mari care au existat în rândul poporului român.

În continuare, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României, precum și pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, mutați la Domnul.


Lăcașul de cult cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Buzău a fost construit în anul 1826, de coloniștii bulgari refugiați în țara noastră de frica turcilor. În curtea bisericii, se mai află o casă parohială, o bibliotecă și un spațiu special amenajat, în care sunt expuse icoane vechi şi obiecte de patrimoniu, ce atestă vechimea și valoarea lăcașului de rugăciune.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente