IPS Ciprian: Sentimentul de recunoștință se exprimă prin rugăciune, prin străduința de a face binele

În Duminica a 29-a după Rusalii, IPS Ciprian i-a vizitat pe credincioșii Parohiei Săhăteni, județul Buzău. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate și le-a vorbit celor prezenți despre virtutea recunoștinței.

Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile la slujbă.

Pornind de la fragmentul evanghelic al vindecării celor zece leproși (cf. Luca 17, 12-19), Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a rostit un cuvânt despre importanța virtuții recunoștinței în viața creștinilor.

‘Sentimentul de recunoștință se exprimă prin rugăciune, prin străduința de a face binele, la rândul tău, așa cum a făcut Hristos Domnul cu cei zece leproși și cum face cu fiecare dintre noi. El ne îndeamnă să fim buni, milostivi, iertători, răbdători și să ne iubim unii pe alții, în interiorul comunității. Evanghelia de astăzi scoate în evidență, în primul rând, importanța acestei virtuți creștine a recunoștinței. Să medităm mai mult la ea și să o cultivăm în sufletele noastre, mai ales, în sufletele copiilor’, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Teodor Trentea i-a mulțumit chiriarhului locului pentru prezența în mijlocul credincioșilor acestei parohii și i-a dăruit o Sfântă Scriptură.

Lăcașul de cult a fost construit în anul 1856, de proprietarul moșiei Săhăteni, Nicolae Mareș. În anul 2009, în imediata apropiere a bisericii, a fost ridicată o nouă clopotniță.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente