IPS Ciprian: Schimbarea la Față a fost o anticipare a Învierii

Credincioșii Parohiei vrâncene Ghimicești s-au rugat duminica aceasta împreună cu ierarhul lor. În biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Ciprian.

Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

În cuvântul său, chiriarhul locului a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Față, S-a transfigurat, pentru a le arăta celor trei ucenici mai apropiați ai Săi, Petru, Iacob și Ioan, slava Lui dumnezeiască și pentru a-i convinge că El nu era un simplu prooroc, ci Însuși Dumnezeu întrupat.

De asemenea, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a spus că Schimbarea la Față a fost o anticipare a Învierii, o încercare din partea Mântuitorului Hristos de a-i face pe ucenici să înțeleagă în ce va consta învierea Lui din morți și, apoi, învierea noastră cea de obște.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop a oficiat slujba Parastasului pentru părintele Gheorghe Dabija la 40 de zile de la mutarea sa la Domnul. Acest vrednic slujitor al Sfântului Altar a fost tatăl preotului Vasile Dabija, actualul protoiereu de Panciu și paroh al bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Ghimicești.


Locașul de cult a fost construit între anii 1937-1946, pe locul altei biserici din lemn. În urma efectuării unor ample lucrări de consolidare și restaurare, locașul de rugăciune a fost resfințit în data de 8 octombrie 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente