IPS Ciprian: Schimbarea la Față a fost o anticipare a Învierii

Credincioșii Parohiei vrâncene Ghimicești s-au rugat duminica aceasta împreună cu ierarhul lor. În biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Ciprian.

Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

În cuvântul său, chiriarhul locului a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Față, S-a transfigurat, pentru a le arăta celor trei ucenici mai apropiați ai Săi, Petru, Iacob și Ioan, slava Lui dumnezeiască și pentru a-i convinge că El nu era un simplu prooroc, ci Însuși Dumnezeu întrupat.

De asemenea, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a spus că Schimbarea la Față a fost o anticipare a Învierii, o încercare din partea Mântuitorului Hristos de a-i face pe ucenici să înțeleagă în ce va consta învierea Lui din morți și, apoi, învierea noastră cea de obște.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop a oficiat slujba Parastasului pentru părintele Gheorghe Dabija la 40 de zile de la mutarea sa la Domnul. Acest vrednic slujitor al Sfântului Altar a fost tatăl preotului Vasile Dabija, actualul protoiereu de Panciu și paroh al bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Ghimicești.


Locașul de cult a fost construit între anii 1937-1946, pe locul altei biserici din lemn. În urma efectuării unor ample lucrări de consolidare și restaurare, locașul de rugăciune a fost resfințit în data de 8 octombrie 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…