IPS Ciprian: Prin stâlpări ne exprimăm nădejdea că moartea va fi biruită de viață

În Duminica Floriilor, la Catedrala Înălțarea Domnului din Buzău Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Ciprian care a vorbit în omilia duminicală despre semnificaţiile stâlpărilor. 

„Sărbătoarea Floriilor, deși face începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri, este totuși o sărbătoare a bucuriei, întrucât prin stâlpările pe care le-am binecuvântat și le veți primi spre a le duce acasă, ne exprimăm nădejdea că moartea va fi biruită de viață și că toți vom străluci în lumina cea neînserată a Sfintei Învieri a lui Hristos”, a spus Arhiepiscopul Ciprian.

Reflectând asupra credinţei, Părintele Arhiepiscop a reliefat că o dovadă palpabilă în acest sens „ne dau sfinții lui Dumnezeu, care au trăit conform Evangheliei și L-au mărturisit pe Mântuitorul cu prețul vieții, primind cununa sfințeniei”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Ciprian a binecuvântat stâlpările și a sfințit noua raclă în care se află un fragment din moaștele Sfintei Cuvioase Mucenițe Anastasia Romana, confecționată la Atelierele Patriarhiei Române.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente