IPS Ciprian: Nimeni nu poate ajunge la desăvârșire, decât numai prin lucrarea Duhului Sfânt

Nimeni nu poate ajunge la desăvârșire sau la sfințenie, decât numai prin lucrarea Duhului Sfânt în viața sa, le-a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei credincioşilor din parohia Odobasca de Munte, județul Vrancea.

În omilia adresată în această duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a explicat credincioşilor vrânceni faptul că Duhul Sfânt lucrează în viața celor care au fost botezați în numele lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, răstignit și înviat.

Un alt aspect subliniat de ierarh a fost cel al credinţei, deoarece lucrarea Sfântului Duh este prezentă în viaţa celor care cred cu toată tăria, fără umbră de îndoială, în Dumnezeu-Preasfânta Treime, în Maica Domnului, în Sfânta Cruce și în toți sfinții proslăviți de Dumnezeu, devenind prieteni și casnici ai Lui în Împărăția cerurilor.

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei s-a aflat duminică, 11 iunie 2017, în parohia Odobasca de Munte, județul Vrancea. IPS Ciprian a sfințit pictura bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate şi a oficiat Sfânta Liturghie, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Arhiepscopiei.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: preotul Oscar Frunză – protoiereu de Focșani II, preotul Robert-Laurențiu Olteanu – parohul bisericii, precum și alți preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit diacon pe tânărul absolvent de Teologie Ioan Mihalașcu.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la înfrumusețarea locașului de rugăciune și a oferit unor binefăcători Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău și câte o icoană reprezentând pe Maica Domnului.

Biserica Parohiei Odobasca de Munte a fost ridicată în perioada 2007-2010, prin strădania actualului paroh și cu sprijinul enoriașilor, fiind sfințită pe 11 iulie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente