IPS Ciprian la Ziua Unirii: Să ne apărăm valorile naționale cu armele duhovnicești ale credinței și rugăciunii

Mii de vrânceni au sărbătorit în Piața Unirii din Focșani, în data de 24 ianuarie 2017, împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat o slujbă de Te-Deum în Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din centrul orașului, ne-a transmis Dragoş Olteanu, Consilier mass-media şi purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

La finalul slujbei, ierarhul a îndemnat la păstrarea unității de și la apărarea valorilor naționale.

Atât timp cât trăim în unitate, avem parte de bine și putem propăși spiritual, cultural și material. Vă îndemn să conștientizați cât de important este să ne apărăm, cu armele duhovnicești ale credinței și rugăciunii, valorile care au definit și definesc identitatea poporului român: dragostea față de Dumnezeu și de Biserică, față de neam și de limba noastră românească. Dacă vom lăsa să fie relativizate sau anihilate aceste valori, vom ajunge să nu ne mai recunoaștem între noi ca frați români și creștini, a precizat Părintele Arhiepiscop.

Manifestările au continuat cu un moment artistic și cu discursurile oficialităților, iar la final a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente