IPS Ciprian la hramul Mănăstirii Brazi: Sfântul Teodosie a fost un om smerit și rugător

Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie a fost un om smerit, rugător și isihast. În același timp, sfântul a fost și un om al dreptății. I-a mustrat pe cei care săvârșeau nedreptate oamenilor din acea vreme și, prin aceasta, și-a asumat cu mult curaj purtarea crucii personale, a spus IPS Ciprian în omilia rostită în data de 22 septembrie 2017.

Peste 2000 de pelerini au participat la hramul Mănăstirii Brazi din județul Vrancea. Așezământul monahal și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie, informează Dragoş Olteanu, Consilier mass-media.

Cei prezenți au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Teodosie. Acestea au fost așezate spre închinarea credincioșilor, vineri dimineață, în baldachinul din apropierea altarului de vară.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Din sobor au făcut parte: Arhim. Teoctist Basarab, exarhul mănăstirilor din Eparhie, Pr. Vasile Dabija, protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Eduard-Daniel Bran, protoiereu al Protopopiatului Focșani I, și Pr. Oscar Frunză, protoiereu al Protopopiatului Focșani II.

După slujbă, a fost oficiat Parastasul pentru ctitorii și binefăcătorii așezământului mănăstiresc, trecuți la Domnul. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat o casă de prăznuire construită în incinta Mănăstirii Brazi de obștea monahală, condusă de stavrofora Eusebia Tașcă.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente