IPS Ciprian: Îndreptarea este cea mai mare recunoştinţă pe care o putem arăta lui Dumnezeu

Slujire IPS Ciprian (3)

În Duminica a 7-a după Rusalii, 23 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Gura Dimienii, comuna Beceni, județul Buzău, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Răspunsurile la slujbă au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“ al Eparhiei.

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre vindecarea miraculoasă a doi orbi și a unui mut de Domnul Iisus Hristos. Orbii și mutul ne învață că, pentru a beneficia de ajutorul lui Dumnezeu în viața noastră, concret, în situații grele, de suferință, de infirmitate, este absolut necesară credința, a subliniat Ierarhul

Vedem smerenia Mântuitorului Hristos și învățăm că, atunci când Dumnezeu ți-a împlinit o rugăciune, a revărsat asupra ta o binefacere, nu trebuie să te lauzi cu ea, ci, în taina sufletului tău, să-I mulțumești și, mai ales, să iei hotărârea de a merge pe calea Sa cea dreaptă. Dacă ai săvârșit anumite lucruri necugetate, să renunți la ele; să te îndrepți și să îți îmbunătățești viața: aceasta este cea mai mare recunoștință pe care o putem arăta lui Dumnezeu – Mântuitorul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre, a evidenţiat Înaltpreasfinţia Sa.


Parohia Gura Dimienii, păstorită de preotul paroh Iulian Mocanu, este situată în satul cu același nume, din comuna Beceni, judeţul Buzău, pe Valea Slănicului. În afară de biserica parohială, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, construită în anul 1924, în localitate există și o biserică de cimitir, refăcută în 2004, care se află sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul.

 

Comentarii Facebook


Știri recente