IPS Ciprian în parohia vrânceană Paltin. Mesajul transmis credincioşilor

IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a efectuat duminică, 8 octombrie 2017, o vizită pastoral-misionară în Parohia Paltin din județul Vrancea. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din localitate şi a rostit un cuvânt credincioşilor prezenţi.

La slujbă au participat, alături de reprezentanţi ai oficialităților locale, numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi, printre care s-au aflat și copii îmbrăcați în frumoase costume populare.

Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană, a informat Dragoş Olteanu, Consilier mass-media.

După citirea textului biblic aferent Duminicii a 20-a după Rusalii, Arhiepiscopul Ciprian a rostit un cuvânt în care a subliniat că Mântuitorul a săvârşit minunea Învierii fiului văduvei din Nain, pentru a dovedi ucenicilor Săi și celor Care Îl înconjurau că El este Domnul vieții și că omul, atunci când se confruntă cu moartea, nu trebuie să cadă în deznădejde. Mântuitorul Hristos a murit pe cruce pentru păcatele noastre și, apoi, a înviat, ca să ne arate tuturor că nu moartea are stăpânire asupra omului, ci viața. 

Sufletul omului este nemuritor şi după trecerea din această viaţă omul va continua să existe, a mai explicat Înaltpreasfinţia Sa.

Chiar și după plecarea sa din această lume trecătoare, prin moartea biologică, omul continuă să existe. Sufletul său nemuritor se întoarce la Dumnezeu, Care l-a dat, pe când trupul se întoarce în pământul din care a fost luat și se descompune. Dar Hristos Domnul ne-a încredințat că, așa cum El a înviat din morți, tot astfel vom învia și noi, la sfârșitul istoriei. Atunci, prin minunea lui Dumnezeu, trupul nostru, chiar dacă s-a descompus, se va reuni cu sufletul, iar omul integral, trup și suflet, se va prezenta la Judecata cea de obște, a evidenţiat IPS Ciprian.


Locașul de cult al Parohiei Paltin, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a fost construit între anii 2001-2005. În perioada 2008-2010, sfântul locaș a fost împodobit cu pictură, în tehnica frescă, de pictorul Lucian Oprea din Focșani. Slujba de sfințire a bisericii a avut loc în data de 14 octombrie 2010.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente