IPS Ciprian în Parohia Vărsătura. Ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre rolul important al Sf. Ap. Petru şi Pavel în răspândirea creştinismului

Credincioșii Parohiei Vărsătura din județul Vrancea au primit joi, 29 iunie 2017, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, vizita IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ne-a transmis Dragoş Olteanu, Consilier mass-media.

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în apropierea bisericii parohiale, aflată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi. Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat noul complex social al parohiei, format din sală de mese cu bucătărie și capelă mortuară.

În cuvântul său, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a explicat că Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți împreună, întrucât au primit cununa muceniciei în aceeași zi, 29 iunie, anul 67 d. Hr., la Roma, în timpul persecuției dezlănțuite împotriva creștinilor de către împăratul roman Nero. Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel, fiind cetățean roman, a fost omorât prin decapitare.

Totodată, ierarhul locului a vorbit despre rolul extraordinar de important pe care cei doi corifei ai Apostolilor l-au îndeplinit în propovăduirea creștinismului în toată lumea cunoscută, pe vremea aceea, a Imperiului Roman.

Pentru rodnica activitate desfășurată în plan pastoral și administrativ, părintele Ionuț Chivoiu – parohul bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Vărsătura, a fost distins cu rangul onorific de sachelar care îi conferă dreptul de a purta brâu albastru.

Comentarii Facebook


Știri recente