IPS Ciprian în parohia Păltiniș: „să nu-ți pierzi nădejdea, indiferent de greutățile și necazurile prin care treci”

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a evidențiat în predica de duminică importanța răbdării și a nădejdii în Dumnezeu în depășirea necazurilor și suferințelor pământești.

Pornind de la fragmentul evanghelic care a înfățișat minunea vindecării slăbănogului de la Vitezda, Înaltpreasfinția Sa a spus că este foarte important „să nu-ți pierzi nădejdea, indiferent de greutățile și necazurile prin care treci, fie și o suferință de o viață. […]

În acest mod „paraliticul devine pentru toți un dascăl al așteptării, al răbdării, al credinței și al speranței”, a subliniat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei în omilia rostită în cadrul Liturghiei.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie

IPS Ciprian a oficiat duminică slujba de târnosire a lăcașului de cult din Parohia Păltiniș, județul Buzău.

În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un soborul slujitor, format din: Pr. protoiereu Paul Gavrilă, Pr. protoiereu Florentin Duca , Pr. Georgian Sandu, parohul bisericii din Păltiniș, precum și alți clerici invitați.

În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Ciprian l-a hirotonit preot pe diaconul Ștefan Tănasă, pe seama capelei „Sfântul Ierarh Meletie” din municipiul Buzău.

Scurt istoric

Biserica din localitatea Păltiniș a fost construită între anii 1871-1877. Prin strădania actualului paroh și cu sprijinul enoriașilor, în perioada 2013-2018, lăcașul de rugăciune a fost consolidat și renovat la interior și exterior, fiind dotat cu obiectele liturgice necesare.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente