IPS Ciprian: Fiecare dintre noi s-ar putea afla într-un anumit stadiu de gârbovire sufletească

IPS Ciprian a vizitat duminică membrii comunităţii din Străoane de Jos, unde a oficiat Sfânta Liturghie. Ierarhul le-a transmis credincioşilor că fiecare se poate afla într-un anumit stadiu de gârbovire sufletească ce este cauzată de păcat, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop a detaliat că păcatul aduce uitarea şi înstrăinarea de Dumnezeu.

Să ne gândim că fiecare dintre noi s-ar putea afla într-un anumit stadiu de gârbovire sufletească. Ce anume contribuie la această stare de neputință spirituală a omului? Păcatul, care este, prin excelență, boala sufletului și care produce, în cele din urmă, așa-numita gârbovire sufletească. Aceasta aduce, la rândul ei, uitarea de Dumnezeu și imposibilitatea pentru om de a mai privi cu ochii minții spre cer, întrucât este orientat deja numai spre cele materiale și trecătoare, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.


Lăcașul de cult al Parohiei Străoane de Jos a fost construit în anul 1974 pe temelia fostei biserici de lemn. Pictura sfântului lăcaș a fost realizată în perioada 1982-1984, de pictorul Dimitrie Bănică din București.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente