IPS Ciprian: Faptele bune vor reprezenta bogăția cu care ne vom înfățișa la Judecata cea de obște

În Duminica a 26-a după Rusalii, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a evidențiat în predica rostită la Parohia Nicolești că faptele bune vor reprezenta bogăția cu care omul se va înfățișa la Judecata cea de obște

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat, în data de 19 noiembrie, Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Explicând Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina (cf. Luca 12, 16-21), Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe credincioși la săvârșirea faptelor de milostenie. De asemenea, Ierarhul a subliniat că prin practicarea faptelor de bune, omul îl imită pe Dumnezeu.

Important este să ne îmbogățim în Dumnezeu, adunând faptele milosteniei trupești și sufletești. Cel care are inimă bună, adică este mărinimos, generos, milostiv, Îl imită, de fapt, pe Dumnezeu Cel iubitor de oameni și mult milostiv, a precizat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Marius Asănache i-a oferit ierarhului o cruce de binecuvântare. Pentru contribuția adusă la înnoirea bisericii, primarul și viceprimarul comunei Puiești au primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și câte o icoană a Nașterii Domnului.


Lăcașul de cult al Parohiei Nicolești a fost construit în anul 1887. În perioada 2006-2010, au fost realizate ample lucrări de consolidare și restaurare a lăcașului de închinare. Între anii 2012-2013, au fost construite: o casă parohială, o sală de hram și o capelă mortuară. Acestea au fost sfințite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în data de 13 iunie 2013.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…