IPS Ciprian: Este foarte important să ne aducem aminte de jertfa celor care au pătimit în închisorile comuniste

Conferinţă Buzău (1)

Preoții din protoieriile Buzău II și Pătârlagele au participat marți, 13 iunie 2017, în biserica Parohiei „Sfântul Andrei” din Buzău, la conferința semestrială de primăvară, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Evenimentul a avut ca temă Preoți buzoieni și vrânceni, apărători ai Ortodoxiei în perioada comunistă și s-a înscris în seria de manifestări dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii. De la Centrul Eparhial au fost prezenţi: Pr. Alin-Leontin Balica, Sectorul Administrativ-bisericesc, Pr. Ioan Șolea, Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios.

În cuvântul rostit la începutul conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a evidenţiat că este foarte important să ne aducem aminte de jertfa celor care au pătimit în închisorile comuniste, să le evocăm personalitatea, să-i cinstim, pomenindu-i în rugăciunile noastre, dar mai ales să ne străduim să le urmăm exemplul de credință.

Referatul cu tema propusă spre dezbatere a fost pregătit și susținut de Pr. Aurel Boțan, de la Parohia Măgura, Protoieria Pătârlagele. De asemenea, și alți preoți din cele două protoierii au adus completări cu privire la chinurile îndurate de clericii buzoieni și vrânceni în temnițele comuniste.

La final, au fost dezbătute mai multe probleme de ordin pastoral-misionar și administrativ.

 

Comentarii Facebook


Știri recente