IPS Ciprian: „Credința noastră mântuitoare se întemeiază pe dogma Sfintei Treimi”

De praznicul Sfintei Treimi IPS Ciprian al Buzăului și Vrancei s-a aflat în mijlocul credincioșilor de la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

Ierarhul a săvârșit în 5 iunie 2017 Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte consilieri eparhiali, profesori de la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din municipiu și alți slujitori ai sfintelor altare.

Cântările bisericești au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei și de psalții Catedralei Voievodale.

În omilia rostită la finalul slujbei, chiriarhul locului a subliniat importanța învățăturii despre Sfânta Treime.

Credința noastră mântuitoare se întemeiază pe dogma Sfintei Treimi. Orice rugăciune începe cu afirmarea credinței în Sfânta Treime: «În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh». Așadar, facem semnul Sfintei Cruci, rostind această formulă, care provine de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. Când i-a trimis pe Sfinții Săi ucenici și Apostoli la propovăduire, le-a spus: «Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh» (Matei 28, 19), a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe arhidiaconul Marian Ion pe seama Parohiei Sfântul Andrei din Buzău și în treapta de diacon pe tânărul absolvent de Teologie Silviu Dobrotă, pe seama Catedralei Adormirea Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…