IPS Ciprian: Când omul își asumă crucea suferinței cu frică de Dumnezeu, atunci ea va fi purtată cu mai multă ușurință

În Duminica a treia din Postul Sfintelor Paști, credincioșii Parohiei Merei, județul Buzău, au primit vizita IPS Ciprian. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate şi le-a explicat credincioşilor cum poate fi purtată mai uşor crucea suferinţei.

„Când omul își asumă crucea suferinței cu frică de Dumnezeu, atunci ea va fi purtată cu mai multă ușurință, pentru că intervine în viața noastră Însuși Hristos, Cel care, ca om, Și-a dus crucea la propriu. Epuizat de atâtea bătăi și chinuri, S-a poticnit sub povara ei, însă, la un moment dat, I-a venit în ajutor Simon din Cirene, un reprezentant al oamenilor. Prin urmare, noi, ca urmași ai lui Simon Cirineanul, dacă ne poticnim uneori, să fim încredințați că, atunci când cerem ajutorul lui Dumnezeu, vine Hristos Domnul și ridică și El crucea vieții noastre, ajutându-ne să o purtăm până la capăt”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Înainte de începerea slujbei, a avut loc ritualul scoaterii solemne și cinstirii Sfintei Cruci.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Angel Răzvan Dragomir, pe seama Parohiei Scurtești, Protoieria Buzău II, iar în treapta de diacon pe tânărul Dan Necula, absolvent de Teologie Pastorală.

Lăcașul de cult cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Merei a fost ridicat în perioada 1856-1858. De-a lungul anilor, sfântul lăcaș a trecut prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare, ultimele fiind realizate în timpul păstoririi actualului paroh, Pr. Ștefan-Viorel Iordache.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente