IPS Ciprian: Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie

Credincioșii Parohiei vrâncene Petrești au participat duminică la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Ciprian în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a explicat că pentru a ajunge la căință ‘trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie’.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În predica rostită, ierarhul a definit căința drept ‘regretul, părerea de rău, pentru faptele nesăbuite și lipsite de moralitate pe care le-am făcut’.

Abordând în continuare tema pocăinței, Părintele Arhiepiscop a adresat celor prezenți îndemnul de a se pocăi în fiecare zi.

‘Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie. Pocăința cuprinde căința, la care se mai adaugă hotărârea de a ne îndrepta, de a deveni mai buni. Aceasta nu este un act care se săvârșește doar o singură dată. În fiecare zi este nevoie să ne pocăim, să ne îndreptăm’, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Biserica Nașterea Maicii Domnului din satul Petrești a fost ridicată în anul 1927. Cutremurul din 1940 a dărâmat sfântul lăcaș, care a fost rezidit în anul 1954, prin strădania preotului Nicolae Stancu. În timpul păstoririi părintelui Ioan Cobzaru, lăcașul de rugăciune a trecut prin importante lucrări de renovare și au fost construite o nouă clopotniță, o casă de prăznuire și o capelă mortuară.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente