IPS Ciprian: Avem datoria de a săvârși fapta de milostenie, oricând, inclusiv duminica sau în zilele de sărbătoare

Credincioșii Parohiei buzoiene Glodeanu Siliștea l-au avut în mijlocul lor, duminică, 4 decembrie 2016, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. La primele ore ale dimineții, ierarhul a fost întâmpinat cu bucurie de numeroși enoriași, printre care s-au aflat și copii îmbrăcați în costume populare, după cum ne-a precizat Dragoş Olteanu, Consilier mass-media şi purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

Alături de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în locașul de cult cu hramurile Sfânta Treime, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Vasile și Sfântul Nicolae din localitate. În continuare, s-a oficiat și o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii sfântului locaș, trecuți la cele veșnice. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

Femeia gârbovă din Evanghelia Duminicii a 27-a după Rusalii ne învață că trebuie să avem răbdare în suferință, să ne rugăm lui Dumnezeu cu stăruință și, mai ales, să avem credință, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii.

Chiriarhul locului a vorbit despre datoria creștinului de a-l ajuta pe aproapele său aflat în primejdie.

Sfânta noastră Biserică ne învață că avem datoria de a săvârși fapta de milostenie, oricând, inclusiv duminica sau în zilele de sărbătoare. De pildă, dacă, în drum spre biserică, vom întâlni pe un semen al nostru aflat în situația de a-și pierde viața, cum ar trebui să procedăm? Oare ne vom continua drumul, prefăcându-ne că nu-l vedem – cum au făcut preotul și levitul din parabola Samarineanului milostiv (cf. Luca 10, 30-37) – sau ne vom implica, ajutându-l în mod concret? Fără îndoială, orice creștin autentic, receptiv la învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos, se va îngriji, mai întâi, de aproapele său, apoi va merge întru ale sale; nu este un păcat să întârzii la biserică, dacă o situație fortuită te-a determinat să faci o faptă bună, a menționat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Biserica Parohiei Glodeanu Siliștea a fost construită în anul 1854, de Anica Filipescu, soția clucerului Costache Filipescu. În prezent, comunitatea este păstorită de preotul paroh, Vasile Hotin, și de preotul coslujitor, Andrei Dudu.

Comentarii Facebook


Știri recente