IPS Ciprian a sfinţit o nouă biserică. Lăcaşul de cult se află în Mărășești, jud. Vrancea

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 11 septembrie 2016, sute de credincioși au participat la slujba de târnosire a bisericii Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din orașul vrâncean Mărășești, care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum informează Dl. Consilier mass-media Dragoş Olteanu.

Construirea locașului de cult a început în 1996 și s-a încheiat după 20 de ani de muncă asiduă desfășurată de preotul paroh, Voineag Costinel, prin constribuția administrației locale, a enoriașilor și a altor oameni de bine. Biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă, în perioada 2006-2016, fiind dotată cu mobilier și obiectele de cult necesare.

Sărbătoarea a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către ierarhul locului, alături de un sobor de preoți și diaconi, în sfântul locaș, răspunsurile liturgice fiind date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În cuvântul rostit la final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat învățăturile desprinse din Evanghelia duminicală, care ne-a învățișat convorbirea lui Iisus cu Nicodim (cf. Ioan 3, 13-17), și i-a felicitat pe paroh, pe reprezentanții autorităţilor locale și pe credincioși pentru eforturile depuse la ridicarea și înfrumusețarea bisericii.

În semn de apreciere a implicării lor în bunul mers al vieții bisericești din comunitate, părintele Voineag Costinel a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar primarul orașului Mărășești și alți binefăcători au primit acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente