IPS Ciprian a sfințit biserica Parohiei Colacu. „Actul de adorare a lui Dumnezeu trebuie să fie unul sincer”, spune Ierarhul

IPS Ciprian

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfinţit duminica aceasta biserica parohiei Colacu, județul Vrancea, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Rânduiala de târnosire a bisericii a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de chiriarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În omilia rostită în 14 mai 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat Evanghelia Duminicii a 5-a după Paști, care ne-a înfățișat convorbirea Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia samarineancă (cf. Ioan 4, 5-42). Ierarhul a vorbit despre închinarea în duh și în adevăr, arătând că actul de adorare a lui Dumnezeu trebuie să fie unul sincer și de natură spirituală, lipsit de formalism.

După încheierea Sfintei Liturghii, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a binecuvântat casa de prăznuire din vecinătatea bisericii, construită între anii 2012-2014.


Biserica a fost ridicată în perioada 1847-1850. Începând cu anul 1989, prin strădania actualului preot paroh, Costică Mortu, ajutat de enoriași, s-au efectuat mai multe lucrări de consolidare și restaurare a locașului de rugăciune și s-a refăcut Sfânta Masă.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente