IPS Ciprian a resfințit biserica de lemn a mănăstirii vrâncene Dălhăuți

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a resfințit vineri biserica de lemn cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a mănăstirii vrâncene Dălhăuți. Aşezământul monahal a trecut în ultimii doi ani prin ample lucrări de consolidare și renovare, informează site-ul oficial al Eparhiei. 

În continuare, IPS Ciprian a oficiat Sfânta Liturghie, în altarul de vară al mănăstirii, apoi a oficiat slujba Aghiasmei Mici. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În omilia rostită, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat că „izvorul, prin excelență, al tămăduirilor noastre trupești și sufletești este Hristos Domnul, Care împărtășește puterea de a face minuni și celor ce L-au iubit și s-au jertfit pentru Dânsul, în primul rând, Preasfintei Sale Maici”.

„De asemenea, puterea de a tămădui au primit-o și sfinții lui Dumnezeu, cei care, prin împlinirea poruncilor Evangheliei, pe de o parte, și prin mărturisirea lui Hristos chiar cu prețul vieții, pe de altă parte, au dobândit cununa sfințeniei și acest dar al facerii de minuni”, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Mănăstirea Dălhăuți este cunoscută prin faptul că aici se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. În acest așezământ monahal, a viețuit Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului, pomenit de Biserica noastră la 25 aprilie.

În prezent, obștea mănăstirii este formată din 18 maici și surori, stareță fiind monahia stavroforă Emanuela Enea, iar preot slujitor, Arhim. Teoctist Basarab.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente