IPS Casian s-a rugat de Sfântul Gheorghe la hramul Catedralei din Tecuci  

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a liturghisit luni în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Iachint de Vicina” din Tecuci.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul oraşului Tecuci din 1995, cu acest prilej fiind organizate ample manifestări spirituale, educaţionale, culturale şi social-filantropice.

După Sfânta Liturghie au fost premiaţi un număr de 40 de elevi, participanţi la diverse concursuri, olimpiade judeţene şi naţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane, şi le-a fost înmânată solemn, pe soleea catedralei tecucene, Diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În fața Catedralei tecucene a fost săvârșită slujba de pomenire pentru eroii neamului și făuritorii Marii Uniri de la 1918.

În continuare, la Casa de Cultură din Tecuci a avut loc un eveniment cultural-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri, ce a cuprins vernisajul expoziției de icoane intitulată „Ucenici ai credinței”, realizate de copiii de la Cercul de pictură al parohiei Liești, Clubul Copiilor și Casa de Cultură din Tecuci, precum și un moment în care elevi și artiști tecuceni au interpretat cântece patriotice și au recitat poezii.

La final, prin grija şi implicarea membrilor organismelor parohiale, credincioşilor prezenţi le-au fost oferite alimente tradiţionale în cadrul natural al parcului din jurul Catedralei din Tecuci.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente