IPS Casian: Prezenţa credincioşilor în sfintele biserici la începutul unui nou an civil arată unitatea de credinţă şi de neam

În Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, IPS Casian a oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos şi a rostit rugăciuni doxologice. Ierarhul a explicat că prezenţa credincioşilor în biserici în noaptea dintre ani exprimă ‘unitatea de credinţă şi de neam’.

La cumpăna dintre ani, în toate bisericile şi mănăstirile Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost oficiată rânduiala liturgică specifică.

Părintele Arhiepiscop, în cuvântul rostit, a subliniat că ‘prezenţa numeroasă a credincioşilor la sfintele biserici, la începutul unui nou an civil, arată unitatea de credinţă şi de neam şi este manifestarea cea mai sinceră ce izvorăşte din dragostea noastră faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele’.

La final, fiecare credincios a avut posibilitatea de a gusta alimente tradiţionale, specifice perioadei.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…