IPS Casian prezent la hramul Bisericii Sfântul Spiridon din Galați | Copiii de la centrul de zi al parohiei au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie

Sute de credincioși gălățeni au participat la slujba oficiată marți de IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și au adus cinstire icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Spiridon. Răspunsurile liturgice au fost oferite de copiii de la centrul de zi al parohiei ocrotite de marele ierarh.

Cu prilejul hramului lăcașului de cult, icoana Sfântului Spiridon a fost așezată spre închinare în apropierea altarului de vară al parohiei, notează site-ul oficial al Eparhiei Dunării de Jos.

În cadrul ceremonialului liturgic diaconul Vasile Viorel Dogărescu a fost hirotonit preot pe seama Bisericii Sf. Mc. Gheorghe din localitatea Balinteşti, judeţul Galaţi.

Copiii de la Centrul de zi aflat în grija parohiei au oferit răspunsurile la strană și s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. Ierarhul le-a oferit la final daruri constând în dulciuri și fructe, dar și cărţi de folos duhovnicesc.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a sfințit un nou set de icoane praznicale care vor fi utilizate la serviciul liturgic parohial.

Partea liturgică a sărbătorii a continuat cu slujirea filantropică, Chiriarhul Dunării de Jos vizitând şi binecuvântând copiii aflaţi în grija Centrului de zi.

Aceştia i-au prezentat Înaltpreasfinției Sale lucrări realizate de ei: icoane pe lemn şi sticlă, obiecte artizanale, felicitări ş.a. Acesta au fost realizate în cadrul atelierelor de creaţie organizate la centru cu sprijinul unor profesori voluntari.

Evenimentul s-a încheiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii şi pentru Regele Mihai I al României.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente