IPS Casian: Naşterea Domnului „ne oferă bucuria imensă de a-L întâmpina și primi pe Cel ce este Dumnezeu adevărat și Om adevărat în sufletele casele și viața noastră”

În ziua de 25 decembrie, când întreaga Biserică Ortodoxă cinsteşte praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, condus de IPS Casian. Ierarhul a subliniat că Naşterea Domnului ne oferă bucuria imensă de a-L primi pe Iisus Hristos în viața noastră.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiu care au avut prilejul de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile primite de la El în acest an.

Totodată, ei au ascultat cuvântul Arhiepiscopului Dunării de Jos care a făcut referire la tainica şi sfânta întrupare a dumnezeiescului Prunc din cetatea Betleemului care ne oferă bucuria imensă de a-L întâmpina și de a-L primi pe Cel ce este Dumnezeu adevărat și Om adevărat, în sufletele, în casele și în viața noastră.

Mulți dintre tinerii și credincioșii prezenți la Sfânta Liturhie au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În timpul slujbei, mai înainte de momentul împărtăşirii cu Sfintele Taine, corul catedralei a interpretat colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic împărătesc.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenţi iconițe și alte daruri tradiţionale.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente