IPS Casian la Mănăstirea Buciumeni: Maica Domnului ocroteşte şi se roagă pentru toţi cei care îi solicită ajutorul cu credinţă

Mănăstirea Buciumeni din judeţul Galați şi-a serbat cel de-al doilea hram: Acoperământul Maicii Domnului. Cu acest prilej, IPS Casian a oficiat slujba Sfintei Liturghii şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să intensifice rugăciunile către Maica Domnului care se roagă pentru toţi cei care îi cer ajutorul.

Din soborul de slujitori au făcut parte ieromonahi, preoţi şi diaconi. La evenimentul din 1 octombrie 2017 au participat monahiile mănăstirii, pelerini şi credincioşi din parohiile învecinate, a informat Pr. Rareş Bucur, Consilier mass-media.

Ierarhul a explicat în cuvântul său că Maica Domnului ocroteşte şi se roagă pentru toţi cei care îi cer ajutorul cu credinţă şi este prezentă acolo unde creştinii o cinstesc, aşa cum a fost de faţă la privegherea de toată noaptea a clerului şi credincioşilor bisericii din Vlaherne.

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru binefăcătorii sfântului aşezământ: egumeni, monahi, monahii şi ostenitori.

După Sfânta Liturghie, toţi cei prezenţi au fost invitaţi în trapeza mănăstirii la agapa creştinească.

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului este una dintre cele mai frumoase închinate Fecioarei Maria, pentru că ea descoperă tuturor creştinilor modul în care Maica Domnului ajută prin rugăciune neîncetată către Mântuitorul Hristos pe toţi cei care o cinstesc şi îi cer sprijinul.


Mănăstirea Buciumeni este situată pe teritoriul comunei cu acelaşi nume din nordul judeţului Galați, la 25 km NV de Tecuci. Tradiţiile sihăstreşti ale acestor locuri şi cadrul natural deosebit fac din Mănăstirea Buciumeni un punct de pelerinaj pentru credincioşi în toate perioadele anului.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…