IPS Casian la hramul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” – Cudalbi

La praznicul Naşterii Maicii Domnulu, Mănăstirea Cudalbi din judeţul Galaţi îşi sărbătoreşte hramul.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit joi, 8 septembrie 2016, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi slujitori, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a credincioşilor eparhiei şi din întreaga ţară, care au putut admira frumuseţea sfântului lăcaş, în stil ştefanian, împodobit cu mozaicuri exterioare.

Grupuri de copii din parohiile învecinate, majoritatea participanţi la Programul catehetic naţional Hristos împărtăşit copiilor au interpretat cântece şi au rostit poezii închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

De asemenea, la slujbă au fost prezenți și o parte dintre tinerii care au participat la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox din 1-4 septembrie de la Bucureşti.

La final, a fost săvârşită slujba parastasului pentru ctitori şi pentru toţi binecredincioşii adormiţi întru Domnul.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a mulţumit tuturor ctitorilor, donatorilor şi binefăcătorilor sfintei mănăstiri şi a invitat pe toţi credincioşii prezenţi la eveniment să ia parte la agapa frăţească, mănăstirea pregătindu-se cu peste 1.500 pachete pentru pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente