IPS Casian: Ce poate să fie mai deplin ca dar în viaţa aceasta decât credinţa şi viaţa curată pe care le-a moştenit Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou?

În seara zilei de 26 octombrie 2016 Slujba de Priveghere a fost oficiată la Catedrala Patriarhală în cinstea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, sărbătorit mâine. Sfânta slujbă a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La finalul Vecerniei cu Litie, înaintea Utreniei, ierarhul a rostit un cuvânt pelerinilor prezenţi în Catedrala Patriarhală şi pe Colina Patriarhiei în care le-a vorbit despre viaţa Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Sfântul Cuvios Dimitrie este unul dintre sfinţii care a primit de la Hristos Domnul puterea de a împărţi şi a împărtăşi dar de sus deplin şi nesfârşit, deoarece viaţa lui pământească este o viaţă despre care se ştiu în  general puţine lucruri. A avut o viaţă simplă într-o familie creştină, dar tocmai o familie creştină care se bucură de o viaţă simplă este o nouă biserică a bucuriei. Ce poate să fie mai statornic, ce poate să fie mai deplin ca dar în viaţa aceasta decât credinţa şi viaţa curată pe care le-a moştenit asemenea multor altor sfinţi Preacuviosul Părinte Dimitrie cel Nou?, a subliniat IPS Casian.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, se află în Catedrala Mitropolitană, actuala Catedrală Patriarhală, din anul 1774. El a fost proclamat în mod oficial ca Ocrotitor al Bucureștilor în 1792. Mâi târziu, în timpul păstoririi Patriarhului Justinian Marina, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost canonizat în anul 1955.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente