IPS Casian: Biserica este locul în care cunoaștem tainele lumii, iar Universitatea este locul în care învățăm tainele științei

Studenții și profesorii Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, au participat luni, 3 octombrie 2016, la festivitatea de deschidere a noului universitar, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Manifestările au debutat în Catedrala Arhiepiscopală unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat o slujba de Te-Deum. La eveniment a participat și Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta.

Deschiderea oficială a cursurilor a avut loc în Aula Magna a Universităţii Dunării de Jos.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat studenții să aprofundeze studiul teologic.

Nu ne putem cunoaște pe noi, dacă nu îl cunoaștem mai întâi pe aproapele nostru, în care Îl recunoaştem pe Hristos-Domnul. «Laboratorul» unde învățăm să cunoaștem tainele lumii este Biserica, iar laboratorul în care învățăm să cunoaștem tainele vieții acesteia – ale științei – este Universitatea, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Primul curs al noului an universitar a fost susţinut de Înaltpreasfinţia Sa în sala Episcop Melchisedec Ştefănescu a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie.

***

La începutul anului universitar 2016-2017, la cele două programe de studiu care funcţionează în cadrul Departamentului – Teologie Ortodoxă Didactică şi Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială sunt înscrişi 115 studenţi, în timp ce, la cel de al treilea program de studii, Masteratul în teologie  Istorie şi spiritualitate filocalică sunt înscrişi un număr de 42 masteranzi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…