IPS Casian a sfinţit noul paraclis al Mănăstirii Cudalbi

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit duminică, 28 august 2016, Paraclisul cu hramurile Acoperământul Maicii Domnului, Sfinţii Români şi Sf. Mc. Mariamni al Mănăstirii Cudalbi din judeţul Galaţi, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

Slujba sfințirii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, în prezența obștii monahale, a stareților și starețelor celorlalte mănăstiri ale Eparhiei, a reprezentanţilor autorităților locale și a jertfelnicilor credincioși din zona Covurluiului.

În continuare, pe o scenă special amenajată, a fost săvârşită Sfânta Liturghie.

Pe tot parcursul slujbei, atât copiii, cât şi credincioşii prezenţi au avut bucuria de a trece prin Sfântul Altar pentru a se închina înaintea Sfintei Mese şi pentru a primi arhierească binecuvântare.

Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea parastasului pentru eroii Primului Război Mondial, pentru slujitorii, monahiile şi ctitorii trecuţi la Domnul, dar și pentru românii decedați în urma cutremului din Italia.

Am sfințit paraclisul închinat Acoperământului Maicii Domnului, Tuturor Sfinților Români și Sf. Mc. Mariamni în cetatea mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Cudalbi, unde floarea-soarelui se transformă în ulei binecuvântat pentru candelă, grâul devine prescură, iar strugurele, vin euharistic. De asemenea, împreună cu maica stareță, cu obștea monahală, cu ctitorii și credincioșii prezenți am înălțat lui Dumnezeu imn de mulțumire, purtând în rugăciune pe cei ce suferă în urma cutremurului din Italia, și pomenind, după cuviință, jertfele neamului la începutul Primului Război Mondial, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La final, cei prezenți au fost invitați la tradiţionala agapă creştinească.

Comentarii Facebook


Știri recente