IPS Casian a prezidat lucrările Conferinței semestriale din Protopopiatul Galați

Conferinţa pastoral-misionară semestrială a preoţilor din Protopopiatul Galați a avut loc lunea aceasta în Biserica Sfânta Ana din municipiu. Lucrările s-au desfășurat sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Casian.

În deschiderea întrunirii din 19 iunie 2017, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu clericii prezenți, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit în cadrul slujbei, ierarhul a precizat că liturghisirea este o icoană a Împărăției lui Dumnezeu pe pământ.

A urmat o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi preoților din Eparhia Dunării de Jos.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, aşezate sub genericul Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, au continuat la demisolul bisericii.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate o serie de aspecte privind erminia icoanei şi a picturii bisericeşti, care, după cum a precizat IPS Casian, trebuie să corespundă dogmelor Bisericii, canoanelor şi imnografiei.

Tot la demisolul locașului  aflat sub ocrotirea Sfintei Ana a avut loc vernisajul a două expoziții. În cadrul primei expoziții a putut fi admirată o colecţie de obiecte tradiţionale româneşti, iar în cadrul celei de-a doua au fost prezentate icoane realizate de elevi din municipiul Galaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente