IPS Casian a îndemnat la „simțirea bucuriei care învinge teama atunci când Îl căutăm, mărturisim şi ascultăm pe Iisus Hristos”

IPS Casian a îndemnat duminică la „trăirea exemplului de credincioşie al Sfintelor Femei Mironosiţe și la vederea și simțirea bucuriei care învinge teama, atunci când Îl căutăm, Îl mărturisim, Îl iubim și Îl ascultăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morți”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a rugat în Duminica Mironosiţelor împreună cu membrii Parohiei Sfântul Mucenic Antim din municipiul Galaţi care şi-a sărbătorit cel de-al doilea hram.

La final, a fost organizată o agapă creştină la care au participat peste 500 de persoane.

Situată în nord-vestul oraşului Galaţi, pe Bulevardul Milcov nr. 25 A, într-o zonă muncitorească, parohia „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim“ din Galaţi deserveşte nevoile pastorale şi liturgice ale credincioșilor din cartierele Micro 13 B şi Micro 38. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1990, în 21 septembrie, prin desprinderea a două zone din parohiile „Sfânta Treime“- Fileşti şi „Adormirea Maicii Domnului“- Cimitir.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…