IPS Casian a fost prezent la hramul Bisericii Sfântul Mina din Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent sâmbătă la hramul Bisericii Sfântul Mina din cartierul gălățean I.C. Frimu.

Manifestările de hram au început vineri seară cu slujba Privegherii şi au continuat sâmbătă cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoţi, la care a participat IPS Casian, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Dunării de Jos a precizat că sfinţii mucenici sunt cei care strălucesc în Ortodoxie şi prin jertfa lor s-a întărit şi consolidat credința și nădejdea noastră în Hristos, Mântuitorul şi Izbăvitorul neamului omenesc.

După Sfânta Liturghie, în biserică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii locașului de cult care au trecut la Domnul.

La final, Părintele Arhiepiscop a rostit în curtea bisericii o rugăciune de mulţumire  pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi slujitorilor acestei parohii şi a oferit iconiţe celor prezenţi.

De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente pentru 30 de familii cu posibilități financiare limitate din parohie.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente