IPS Calinic la Schitul Sihăstria Râşca din Suceava: Drumul către Împărăţia Cerurilor trece doar pe la poarta săracului

Schitul Sihăstria Râşca din Suceava şi-a cinstit duminică ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu.

La sărbătoarea aşezământului monahal a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a oficiat Sfânta Liturghie.

În predica sa, ierarhul a afirmat că Hristos Însuşi a dorit să sublinieze că nu bogăţia în sine, obţinută prin mijloace cinstite, este un impediment pentru desăvârşire, ci lăcomia de avere; modul cum este folosită aceasta are importanţă asupra sufletului.

„Solomon afirmă: Mai degrabă puţin şi cu dreptate, decât agoniseală multă cu strâmbătate (Pilde 16:8). Iar Sfântul Isaac Sirul întăreşte că lăcomia este rădăcina tuturor relelor. Iuda (Matei 28:5), Anania şi Safira (Fapte 5:5), Ghezi (II Regi 5:22-27) şi alţii confirmă acest adevăr”.

Contrariaţi de răspunsul oferit de Mântuitorul Hristos tânărului bogat, apostolii L-au întrebat: „Dar cine poate să se mântuiască? Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta este cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă” (Matei 19:25-26).

„Da, Dumnezeu poate să-i mântuiască şi pe unii şi pe alţii, cu o singură condiţie: să renunţe la idolii acestei lumi şi să creadă în El, urmându-L. Zaheu stă mărturie în acest sens! Numai că, atenţie, drumul către Împărăţia Cerurilor trece doar pe la poarta săracului. Nu-l evitaţi, căutând un altul!”, a atras atenţia Înaltpreasfinţia Sa.

La slujbă s-au rugat stareţi, stareţe, clerici şi credincioşi din Eparhie.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic Makarios din Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente